LabELMAG este o organizație ancorată în practică, pentru studiul și experimentarea ideilor inovatoare și pentru dezvoltarea de noi soluții care implică studiul electromagnetic al materialelor și sistemelor electronice inovatoare.
Infrastructura de cercetare face parte din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.
Laboratorul pentru Studiul Electromagnetic al Materialelor Inovative a fost fondat în anul 2015 și dispune de singura cameră anecoică din România care funcționează până la 40 GHz, cu regim „deschis” și singurul „magazin de eșantioane” la nivel de prototipuri din regiune, care permite controlul proceselor în toate fazele.
Proiectarea, construirea si testarea electromagnetică a prototipurilor, conform specificațiilor clientului
Efectuarea de teste electromagnetice de pre-conformitate pe prototipurile clientului, folosind unitatea noastră operată de specialiștii noștri
Închirierea de dotări și echipamente pentru teste electromagnetice de pre-conformitate, efectuate de specialiștii clientului
Infrastructura LabELMAG este compusă din două mari părți:
– O Cameră Anecoică Completă de 40 GHz, echipată cu toate instrumentele necesare pentru măsurătorile electromagnetice ale materialelor, structurilor și sistemelor; o cameră anecoică (an-ecoic însemnând „care nu reflectă”) este o cameră concepută pentru a opri reflexia, fie a sunetului, fie a undelor electromagnetice.
– Un laborator de cercetare îmbunătățit, care cuprinde un set complet de instrumente hardware și software pentru proiectarea si studiul diferitelor sisteme electronice.
LabELMAG dispune de singura cameră anecoică din România care lucrează până la 40 GHz, cu regim „deschis” și singurul „magazin de eșantioane” la nivel de prototipuri din regiune, care permite controlul proceselor în toate fazele: depunerea pastei de lipit pe cablajul imprimat, ridicarea componentelor SMD de la alimentator și plasarea lor pe PCB (printed circuit boards – plăci de circuit imprimat) în conformitate cu un program definit de utilizator, controlul profilului de temperatură pentru componentele de lipit plasate pe PCB, precum și verificarea și repararea oricăror defecte care pot apărea în procesul de fabricație automată.
Principalul avantaj al Laboratorului nostru este timpul de reacție rapidă la nevoile clienților noștri. Avem o prezență locală bună, ceea ce poate scurta timpul de livrare a unui produs / proiect cu luni de zile, deoarece nu avem concurenți locali care au aceeași gamă completă de competențe tehnice.
Valoarea adăugată a serviciilor noastre va crește și mai mult odată cu extinderea capacităților noastre prin integrarea imprimării 3D (AME – Additive Manufactured Electronics) și, ca urmare, vom putea integra complet componentele electronice într-un produs final.
Dacă reprezinți o companie care utilizează sisteme electronice ca parte a produselor sale finale și proiectează și / sau produce piese electronice, te rugăm să ne lași un mesaj la nlucanu@etti.tuiasi.ro.
Dacă reprezinți o companie care utilizează sisteme electronice ca parte a produselor sale finale și proiectează și / sau produce piese electronice, te rugăm să ne lași un mesaj la nlucanu@etti.tuiasi.ro.